Ronald en Edith

Ons Driestroomhuis bestaat sinds 2014. Wij zijn Driestroomhuisouders Ronald is van nature rustig en bekijkt de zaken van meerdere kanten. Met de nodige humor geeft hij de begeleiding in ons Driestroomhuis vorm. Hij studeerde aan de MEAO en heeft een opleiding HBO Personeel en Arbeid gevolgd. Halverwege deze laatste opleiding is hij in de ICT wereld terecht gekomen. Tot 2016 heeft hij zijn werk in het Driestroomhuis en zijn ICT werk gecombineerd. Door de groei van het Driestroomhuis is Ronald hier tegenwoordig ook 24/7 werkzaam. Edith is enthousiast, creatief en actief. Ze daagt de kinderen uit om net een stapje verder te gaan. Edith heeft een propedeuse Social Work op hbo niveau behaald en studeert nu verder. Haar vooropleidingen pedagogisch werk zijn op mbo+ niveau. Ze heeft jarenlange ervaring in de begeleiding van kinderen; in groepsverband op een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang en individuele ondersteuning en begeleiding bij (gast)ouders en kinderen. Wij kijken naar het gehele kind: wat is er mogelijk en wat ligt buiten de mogelijkheden. Het kind wordt niet alleen beoordeeld op het gedrag maar we kijken ook naar wat de achterliggende motieven voor het gedrag kunnen zijn. We willen de kinderen leren hoe ze met zichzelf en met anderen om kunnen gaan. Dit doen we door gewenst gedrag te belonen, dingen samen te doen of voorbeelden te laten zien van situaties waarin het goed gaat.

 

Medewerkers

Het team wordt versterkt door twee medewerkers; Wendy en Rianne. Beiden werken 20 uur per week. Wendy is paraveterinair (dierenartsassistent) en schoolt zich om via een studie psychologie. Ze is moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd.
Rianne heeft haar opleiding basis-psycholoog (bijna) afgerond. Ze heeft op verschillende plekken werkervaring opgedaan en nu gekozen om kinderen in een gezinssituatie te ondersteunen. Rianne is moeder van 3 kinderen, in de peuter- en basisschoolleeftijd.

We werken nauw samen, voor de begeleiding en de pedagogische doelen van de kinderen, met orthopedagoog generalist Nathalie. Ze werkt op cluster 4 onderwijs voor kinderen met een beperking en heeft een eigen gezinsondersteuningspraktijk. Nathalie is moeder van drie kinderen in de peuter– en basisschoolleeftijd.

Stagiaires

We vinden het belangrijk dat stagiaires de kans krijgen om praktijkervaring op te doen. Er is veel te leren in ons Driestroomhuis. Hoe zorg je ervoor dat de kinderen in een andere omgeving toch het gevoel krijgen dat ze in een gezin opgroeien? Op welke manier stimuleren we de empowerment van onze kinderen? Op welke manier kun je je eigen empowerment bij ons stimuleren? Om de continuïteit voor de kinderen te waarborgen werken ze minimaal 16 uur per week en voor een langere periode. Snuffelstagiaires kunnen we geen plaats bieden. We bieden stageplaatsen aan voor studenten met mbo niveau 2 tot en met 4 en studenten met hbo niveau, richting Zorg en Sociaal Werk.